Numărul 2. Casa lui Ferdinand: Coroana Aragonulu

Casa regelui Ferdinand al II-lea al Aragonului, stăpânul Mediteranei. Un rege care a moștenit un mare regat de la predecesorii săi pe parcursul vieții, moștenind și îmbunătățind alianțe în interes personal, pentru Coroană. Cu privirea fixată asupra Regatului Castiliei, și-a văzut dorințele împlinite prin unirea cu viitoarea sa soție – Isabela de Castilia

Acest turn este încheiat cu o cupolă aurită (în stil bizantin și gotic), simulând o sinagogă evreiască care la punctul său cel mai înalt afișează Steaua lui David, iar sub aceaste lumânări, simboluri reprezentând Vechiul și Noul Testament (Alfa – Omega), și numele antic al lui Dumnezeu (Elah) scris în ebraică, exact așa cum îi plăcea lui Ezra.

Aici a apărut teoria conform căreia Cristofor Columb ar fi fost evreu. Suspiciunea că Cristofor Columb avea sânge evreiesc în vene are o bază solidă în citirea scrisorilor sale, și este posibil să fi primit chiar și unele învățături evreiești în copilărie, dar Cristofor Columb era cunoscut ca un catolic strict și foarte credincios, așa cum o dovedesc scrisorile sale și modul în care contemporanii îl priveau. Aceasta dă greutate credinței sale religioase creștine extreme și atitudinii care a făcut ca mulți să sufere.

Astfel, conform lui Dr. Martin, Cristofor Columb a venit pe lume sub dominatia mediteraneana a acestei coroane medievale istorice. Acest monument se bazează pe ideea de a respinge semnătura lui Cristofor Columb Fontanarossa în Capitulaciones de la Santa Fe. Teoria conform căreia Cristobal Colon din Mallorca a fost de origine evreiască, l-a determinat pe Dr. Martin să-i dedice întregul monument.

(Este o teorie veche, aparent plină de argumente convingătoare, dar imposibil de verificat).

 O problemă similară apare în cazul clasicului Cristofor Columb genovez, când documente păstrate în diferite arhive se intersectează (și din acest motiv există atât de multe teorii cu privire la originile sale). Scrierea sa ne amintește întotdeauna că era un străin când a intrat în serviciul regilor, înainte de a semna Capitulaciones de la Santa Fe și, curând după aceea, acest contract prin care urma să devină supus și vasal