Nummer 7

De Fontein van de Hoop. (3 augustus 1492)

Na zoveel jaren wachten kwam de dag dat Columbus groen licht kreeg en uitzeilde . Zowel voor de matrozen van de Santa María, de Pinta en de Niña als voor Christoffel Columbus was de hoop niet langer het gewenste doel te vinden, maar om naar huis terug te keren om te getuigen van wat ze hadden gevonden. Een reis naar het onbekende vol bedrog en angst (zeemonsters) weerhield hem er niet van om het  succesvol af te ronden. Het was een vrolijke rondreis die de geschiedenis van de wereld volledig veranderde. Het vierde deel van de bol begon zich bij de andere drie te voegen.

Een blanco boek vraagt ​​om geschreven te worden. Pagina’s die ons uiteindelijk de waarheid vertellen over wat er tot nu toe is gebeurd, konden niet worden geschreven. Er valt nog veel te ontdekken en dit monument nodigt uit om dat te doen.

Onder de boeg van de Pinta, een eerbetoon aan Martín Alonso Pinzón als “Pegasus van de Zee  Oceaan “, zijn kapitein. Door de franciscanen van het klooster van La Rábida zal Christoffel Columbus bekend worden in de streek van  Huelva- en dankzij de steun van Pinzón zullen ze gezamenlijk de expeditie samenstellen van de enige reis die ze samen zouden maken. Zijn reputatie moedigde de inwoners van Palos, Moguer,… aan om op 3 augustus 1492 met Columbus vanuit La Fontanilla, in Palos de la Frontera, via een andere route te varen dan gebruikelijk . Ze vaarden naar Cipango (Japan) en Cathay (China) Het was tijd om naar het westen te navigeren, wat historisch gezien normaal werd bereikt via het oosten .

 Twee fragmenten van historische teksten aan weerszijden van de Pinta herinneren eraan wie deelnamen en waar het geld vandaan kwam om de marine van de eerste reis te betalen.