Nummer 8

De oostelijke toren: “Het Bedrijf (La Ynpresa) van West-Indië ”

Wat was het project dat Columbus aan verschillende kronen presenteerde? Van 1484-1485 bedacht de toekomstige admiraal het idee om naar het westen te kunnen zeilen, om te draaien en zo bij de kusten van Azië te geraken. Het einde van India, voorbij de rivier de Ganges, eindigde in de landen Cathay (China) en het eiland Cipango (Japan). Een koning der koningen  (Great Khan) zal het doel zijn van deze missiereis . Het overeengekomen doel was niet om Amerika te ontdekken, maar om vriendschap te sluiten met die Heer van Azië ( Gran Kan) om een ​​groot geallieerd leger te vormen en oorlog te voeren tegen de ongelovigen die Jeruzalem innam.

West-Indië, zoals C. Columbus ze begon te noemen, heeft hem er nooit toe gebracht om van bedrijf te veranderen, want dat was wat hij in april 1492 tekende. Hij wilde geloven dat hij dicht bij Azië was toen hij kaarten, teksten en stemmen las die hem interesseerde . Het was niet om de mijlen verkeerd om te rekenen, maar gezien het feit dat Azië dichter bij het westen lag. (Tijdens zijn vierde reis op zoek naar specerijen, vroegen de koningen hem dat,  dat als ze de Portugezen tegenkwamen, die al de andere route voeren,  elkaar te respecteren. Het was altijd een probleem om de exacte lengtegraad te kennen vanwege het gebrek aan instrumentenmechanica die de verstreken tijd voor de berekening goed markeerde.)

 Columbus werd niet geïnspireerd door Marco Polo, behalve om antwoorden te vinden na zijn eerste reizen naar het Caribisch gebied. Die planten, dieren en inboorlingen die hij zag, hoewel ze voor hem uit het paradijs kwamen, leken ze niet op die beschreven door oude reizigers in Azië. Voor de eerste Spanjaarden die het eiland Hispaniola bewoonden, leek dat ook niet het dichtst bij het aards paradijs.

Voor de Eerste Admiraal van West- Indië was dit zijn compagnie en hij betaalde het met zijn gezondheid. Na verloop van tijd raakte hij in ongenade omdat hij de monopolie verdedigde dat hij meende samen met de koningen te hebben uitgevonden nadat hij Santa Fe had getekend.Hij diende hen oprecht tot de dood en ze beschermden hem voor zover ze konden. De belangen van het koninkrijk en die van Columbus waren nooit verenigbaar.