Numărul 8. Turnul Oriental: (Las Indias)

Ce proiect a prezentat Columb coroanelor diferitelor regate? Începând cu anii 1484/1485, viitorul amiral a introdus ideea că este posibil să navigheze spre vest, să se întoarcă și să atingă coastele granițelor asiatice, ajungând în Cathay (China) și pe insula Cipango (Japonia). Regele regilor (Marele Han) era obiectivul acestui ambasador călător. Descoperirea Americii nu a fost ținta convenită, ci mai degrabă să câștige prietenia acestui stăpân al Asiei, cu ideea de a forma o armată puternică ca aliat pentru a învinge infidelii care cuceriseră Ierusalimul.
Realitatea Indiilor de Vest, așa cum le numea Columb, nu l-a determinat să-și schimbe proiectul original, așa cum a fost de acord să facă în aprilie 1492. El dorea să creadă că este aproape de Asia atunci când studia hărți, cărți și asculta conversații care îi atrăgeau atenția. Nu a greșit conversia distanței, dar considera că Asia este mult mai aproape de Vest. În a patra sa călătorie, în căutarea condimentelor, regii i-au cerut să respecte portughezii dacă ar fi dat peste ei, deoarece aceștia navigau la acea vreme pe ruta opusă. Măsurarea gradului de longitudine a fost întotdeauna o problemă din cauza lipsei de instrumente mecanice fiabile care să permită calcularea timpului petrecut în călătorie.
Columbus nu a fost inspirat de Marco Polo, cu excepția răspunsurilor pe care le-a găsit după primele sale călătorii în Caraibe. Deși plantele, animalele și localnicii pe care i-a întâlnit inițial i s-au părut paradisiace, aceștia erau complet diferiți față de cei descriși în scrierile călătorilor antici în Asia. Nici primilor coloniști spanioli de pe Insula La Española nu li s-a părut că este ceva asemănător Paradisului terestru.
Pentru primul amiral al Indiilor de Vest, aceasta era afacerea sa și a plătit pentru ea cu sănătatea sa. A ajuns în cele din urmă în dizgrație pentru că a apărat acest monopol pe care credea că l-a inventat după ce a semnat Capitulaciones de la Santa Fe cu regii spanioli. Columb i-a slujit cu credință până la moarte, iar ei l-au protejat pe cât au putut. Cu toate acestea, interesele regatului lor și cele ale lui Columb nu au fost niciodată compatibile.